Trixie Aurelio -kiipeilypuu lattiasta kattoon: arvostelu ja kokemuksia

Kissat rakastavat kiipeilyä ja hakeutuvat mielellään korkeille paikoille nukkumaan ja tarkkailemaan ympäristöä. Jos kotonasi ei ole tilaa hankkia massiivista kiipeilypuuta, Trixie Aurelio on hyvä vaihtoehto, sillä se on kapea ja ulottuu kattoon asti, joten se antaa kissalle paljon tilaa kiipeilyyn ja leikkiin.

Ominaisuudet

  • ulottuu lattiasta kattoon
  • mahtuu pieneenkin asuntoon
  • korkeus 236 – 250cm
  • pohjan halkaisija 38 cm
  • pesäkolo, useampi taso ja riippumatto
  • paljon raapimispinta-alaa
  • päällismateriaalit juuttinaru ja plyysi
  • kannattaa kiinnittää hyvin myös seinään
  • sopii parhaiten yhden kissan käyttöön

Trixie Aurelio -kiipeilypuu on kaunis ja ilmavan näköinen. Alimpana on pesäkolo, joka tarjoaa kissalle sopivasti yksityisyyttä ja vaanimispaikan. Samalla pesäkolo toimii samalla alustana, josta varsinainen kiipeilypuu lähtee. Vähän ylempänä on muutama makuutasanne, josta kissa voi tarkkailla ympäristön tilannetta. Ylimpänä on unipesä, kuppi tai riippumatto, miten kukakin haluaa sitä nimittää.

Kiipeilypuu tuetaan kattoon säädettävällä ruuvilla. Telineen säätökorkeus on 236-250 cm. Riippuen katon materiaalista kiinnitys saattaa hieman luistaa, joten tarvittaessa kannattaa käyttää myös lisätukia, jotta teline kestää kovaa leikkiä. Ja joka tapauksessa suosittelemme turvallisuuden vuoksi lisäkiinnikkeiden käyttöä.

Ulkonäöltään kiipeilypuu on hyvin yksinkertainen ja kevyt. Se on kauniin vaalean sävyinen ja sopii luultavasti monen kodin sisustukseen kivasti. Päällismateriaaleina ovat juuttinaru ja valkoinen plyysi. Juuttinaruun kissan on mukava terottaa kynsiään ja valkoinen pehmeä plyysi puolestaan kutsuu kissaa nukkumaan.

Kissojen kiipeilytelineissä yleinen moitteen syy on yleensä materiaalien kestävyys, ja niin on tässäkin puussa. On luonnollista, että kissan kynnet kuluttavat päällysmateriaaleja, ja plyysistä saattaa lähteä höytyviä jo lyhyenkin käytön jälkeen. Usein tämä ei estä kiipeilypuun käyttöä, mutta saattaa olla, että puusta tulee jossain vaiheessa resuisemman näköinen.

Kevyen rakenteen takia emme suosittele tätä kiipeilypuuta kovin isoille kissoille tai monen kissan käyttöön. Sen sijaan se sopii oikein hyvin yhden normaalikokoisen kissan käyttöön. Teline näyttää kauniilta, ei vie paljoa tilaa, mahdollistaa koko huonekorkeuden käytön ja antaa kissalle paljon kiipeily- ja leikkipaikkoja.

Kokemuksia

”Hankimme tämän puun uudelle kissanpennullemme. Se on ollut nyt kovassa käytössä muutaman kuukauden. Pennusta onkin kehittynyt tosi innokas kiipeilijä. Puusta se voi seurata myös ikkunan takana tapahtuvia asioita.”

”Kattopidike on käytännössä vain tanko, joten koko teline tuntuu melko huteralta. Siksi kiinnitin puun vielä kulmaraudalla seinään. Itse asiassa mielestäni paketin mukana saisi tulla valmiiksi myös seinäteline, koska puuta ei voi käyttää hyvällä omallatunnolla ilman sitä.”

”Sopiva hinta-laatusuhde. Plyysiset pinnat ovat ihanan pehmeitä, ja kissat pitävät niistä kovasti.”

”Ei kaikkein tukevin puu, jos sellaista etsii. Vaatii ehdottomasti 1-2 lisätukea. Sopii ketterälle kissalle, joka pitää korkeista paikoista.”

”Asentaminen oli helppoa, vaikka asennusohje oli mielestäni hieman keskeneräinen. Kissa rakastaa varsinkin riippumattoa. Ihanan värinen puu ja pidän siitä, että tämä ei ole niin massiivisen näköinen kuin useimmat kiipeilypuut.”

”Teline on kestänyt nyt vuoden verran meidän isohkon kissan käytössä. Kankaatkin ovat vielä ihan hyvässä kunnossa. Kun meillä oli kaksi kissaa hoidossa jonkin aikaa, teline rupesi käymään pieneksi. Yhdelle kissalle kuitenkin oikein hyvä. ”