Lahjaideoita kissaihmiselle

Syntymäpäivät, joulu tai tuparit tulossa? Joku lahja pitäisi keksiä, mutta aivot eivät raksuta. Tiedät, että henkilö pitää kissoista, haaveilee sellaisesta tai hänellä on jo kissa. Eli lahja voisi olla jotain kissoihin liittyvää. Hienoa. Tästä on hyvä lähteä liikkeelle. Mutta mitä voisi antaa kissakotiin, jossa tuntuu olevan jo kaikkea? Olet päätynyt kysymyksesi kanssa juuri oikeaan paikkaan, sillä olemme keränneet tänne aimo joukon ideoita, jotka sopivat lahjaksi kissaihmiselle.

Tarvikkeita kissalle

Mikäli henkilöllä on jo kissa tai hän suunnittelee hankkivansa sellaisen lähiaikoina, voit hyvin antaa hänelle lahjaksi jonkun pienen kivan kissatarvikkeen. Uusi kissavessa ei välttämättä ole paras mahdollinen lahjaidea, ellei sellaiselle ole tarvetta, mutta sen sijaan on paljon muita hyviä tarvikkeita, joita voi antaa lahjaksi. Tässä muutama idea:

Patteriin ripustettava kissapeti: Kissat nauttivat lämpimistä makuupaikoista, joista ne voivat tarkkailla ympäristön tapahtumia. Lisäksi makuupaikkoja ei voi koskaan olla liikaa kissan mielestä. Patteriin kiinnitettävä peti on hauska vaihtoehto, jollaista ei hetikään jokaisesta kissakodista vielä löydy. Se on pehmoinen, helppo kiinnittää eikä vie turhaa tilaa lattialta. Kannattaa pitää mielessä.

Lelusetti: Lelut ovat toinen asia, joita kissakodissa ei voi koskaan olla liikaa. Kissat, samoin kuin useimmat ihmiset, kyllästyvät jossain vaiheessa vanhoihin leluihin ja kaipaava jotain uutta ja piristävää. Jos et tiedä, minkälaisista leluista kissa tykkää, voit aina ostaa lelusetin, josta löytyy monenlaisia vaihtoehtoja.

Tutustu myös artikkeliimme parhaista aktivointileluista. Sieltä löydät paljon lisää vaihtoehtoja hyviksi lahjaideoiksi!

Kissa-aiheinen kirja

Jos henkilö pitää lukemisesta, mikä olisikaan mukavampi lahja kuin ihana kissa-aiheinen kirja! Kirja, jonka parissa voi uppoutua ihaniin seikkailuihin (kuviteltuihin tai tositapahtumiin perustuviin) tai oppia kissoista uusia asioista. Kumpikin vaihtoehto käy lahjaksi hyvin. Tässä pari hyvää vaihtoehtoa:

Nalan maailma (kirjoittanut Dean Nicholson) on huippusuosittu tositapahtumiin perustuva kirja, joka vie lukijan polkupyörämatkalle pitkin Itä- ja Etelä-Eurooppaa. Tämä kirja kuuluu ehdottomasti jokaisen kissaihmisen kirjahyllyyn. Kirjasta jää hyvä mieli pitkäksi aikaa.

Kissanhoidon käsikirja (kirjoittanut Päivi Ylikorpi) on täysin ylivertainen suomalainen opas kissojen maailmaan. Se käsittelee kissojen hoitoa monesta näkökulmasta ja antaa paljon syvällistä tietoa kissojen maailmasta. Teksti on selkeää ja jäsenneltyä, ja kirjassa on paljon havainnollistavia kuvia sekä taulukoita. Ilahduta siis kissaihmistä tällä kirjalla, joka pitäisi löytyä jokaisen kissanomistajan hyllystä!

Löydä lisää kirjasuosituksia: Kissa-aiheisten kirjojen arvosteluja

Kissa-aiheista sisustusta ja muuta tavaraa

Kissa-aiheiset tavarat ovat siitä mukavia, että ne sopivat myös allergisille ihmisille. Moni kissarakas ihminen ei valitettavasti voi ottaa oikeaa kissaa kotiinsa syystä tai toisesta, mutta näillä tavaroilla voi tuoda kotiin kissan lämpöä ja iloa kuin huomaamatta.

Miten olisi pullea kissatyyny? Tämä pyöreä tyyny sopii niin aikuisen sisustusmakuun kuin lapselle halailuun ja paijailuun. Kissojen silittäminen vähentää tutkitusti stressiä, mutta jos oikeaa kissaa ei ole saatavilla, tämän tyynyn avulla pääsee jo melko lähelle. Ota siis tyyny kainaloon ja halaa niin kauan, että sykkeesi laskee. Tyynyn halkaisija noin 28 cm. Saatavilla kolmea eri väriä. 

Entä haluaisitko kenties antaa lahjaksi muutaman kissamagneetin? Nämä eivät olekaan ihan mitä tahansa jääkaappimagneetteja, vaan kissan takamuksia. Hauska idea huumorintajuiselle ihmiselle, jolla kenties on jääkaapin ovessa jo muitakin magneetteja. Halutessasi voit antaa yhden magneetin per vuosi, jolloin lahjan saaja jää aina odottamaan seuraavaa vuotta.

Ruuanlaitosta nauttiva kissaihminen voisi arvostaa hauskaa kissa-aiheista ajastinta. Monissa uuneissa ja värkeissä on nykyään sisäänrakennetut ajastimet, joten irralliset paistoajastimet ovat jo hieman katoava luonnonvara, mutta juuri siksi se voisi olla hieman erilainen lahja, joka varmasti kiinnittää jokaisen vierailijan huomion. Ajastinta voi toki käyttää muuhunkin kuin ruuanlaittoon, ja sopiihan se myös ihan koristeeksi. 

Niillä ystävilläsi, jotka jo omistavat kissan, voisi olla tarvetta kissan ovikellolle. Kun kissa tulee oven taakse odottamaan sisällepääsyä, kello tunnistaa kissan liikkeen ja ilmoittaa sisällä, että nyt olisi aika tulla avaamaan ovi. Turha ramppaaminen vähenee eikä kissan tarvitse enää odotella kylmässä turhaan. Tämä laite toimii kokemuksiemme mukaan yllättävän hyvin. 

Käsitöiden ystävälle olisi tarjolla kauniita kissa-aiheisia kirjontatauluja. Käsityöt rentouttavat ja antavat mukavaa ajanvietettä. Ja muistoksi kaikesta mukavasta uurastuksesta saa tietenkin kauniin taulun seinälle. 

Siinähän niitä ideoita jo olikin. Toivottavasti niiden joukosta löytyi hyviä vaihtoehtoja tai vähintään, että ne herättivät uusia ideoita sinussa. Ei siis muuta kuin tilailemaan kaikkea kivaa kissojen ja niiden ystävien iloksi!