Kissan kiipeilypuu L&B Pavo: arvostelu ja kokemuksia

L&B Pavo on jokaisen kissan unelma. Olipa kyseessä pieni tai iso, arka tai leikkisä, sisä- tai ulkokissa, jokainen kissa löytää tästä puusta mieluisia paikkoja ja saa uutta sisältöä elämäänsä. Tässä kiipeilypuussa mahtuu leikkimään vaikka useampikin kissa kerralla.

Ominaisuudet:

  • Alusta, neljä korkeaa tolppaa, kaksi pesäkoloa
  • Useita nukkumispaikkoja ja roikkuvia leluja
  • Paljon raapimapinta-alaa
  • Koko 70 x 60 x 185 cm

Little&Bigger Pavo-kiipeilypuu

Jokainen kissa tarvitsee paikan, jossa se voi luvan perästä kiipeillä ja teroittaa kynsiään, ja tämä Little&Biggerin Pavo-kiipeilypuu on aivan loistava sellaiseen tarkoitukseen. Se sopii niin isoille kuin pienille kissoille, ja useampi kissa mahtuu leikkimään tai nukkumaan siinä yhtä aikaa. Emme yhtään ihmettele, että tämä kiipeilypuu on monen kissan suosikkipaikka.

Kiipeilypuu toimitetaan osissa ja kokoaminen kestää jonkin aikaa, mutta ei ole kuitenkaan kovin hankalaa. Pystytolpat ovat karheaa narua, johon kissan on mukava terottaa kynsiään. Muut rakenteet on päällystetty pehmeällä plyysillä. Plyysi alkaa mennä nopeasti huonoon kuntoon, jos kissa innostuu kynsimään sitäkin leikin lomassa, mutta ei silti ala näyttämään rumalta.

Kiipeilypuun rakenne on yllättävän vakaa. Siinä on tukeva pohja, jonka jokaisesta kulmasta lähtee pystytolppa. Pystytopat ovat kiinni toisissaan useamman välitasoilla ja majapaikoilla, joten teline ei pääse pahasti heilumaan kovassakaan käytössä. Esittelytekstissä varoiteltiin, että puu kannattaa kiinnittää seinään, jos lattia on liukas, mutta ainakaan lautalattialla maton päällä tuota ongelmaa ei ole ollut. Omat kissamme ovat normaalin kokoisia, joten emme pysty sanomaan miten teline kestää suurten kissojen vauhdikasta leikkiä.

Telineessä roikkuu myös muutama leikkikalu. Ne ovat ehkä tämän kiipeilytelineen heikoin kohta, sillä ne lähtevät suhteellisen helposti irti kovemmassa käytössä. Kiipeilyteline toimii kuitenkin loistavasti myös ilman niitä.

Vaikka kyseessä on suuri teline, se ei vie niin paljoa tilaa lattialta kuin äkkiseltään kuvittelisi. Huoneeseen saa mahtumaan muutakin kuin vain tämän telineen.

Voimme kyllä suositella tätä telinettä. Se kestää käytössä ja kissat rakastavat sitä. Ne leikkivät siellä päivittäin moneen kertaan ja selvästi nauttivat nukkua korkeilla välitasoilla. Jos siis kotonasi riittää tilaa, kannattaa harkita tätä telinettä.

Kokemuksia

”Meidän kissapariskunta käytännössä asuu tässä puussa. Vaikka kiipeilypuu on suuri, se vie suhteellisen vähän lattiatilaa. Suunnittelussa on otettu hyvin huomioon kissan tarpeet leikkiä, kiipeillä ja riehua. Vaikka kissoille tulee joskus erimielisyyttä, ne mahtuvat silti nukkumaan ja leikkimään samassa puussa.”

”Tämä kiipeilypuu on ollut käytössä jo kohta kymmenen vuotta. Välillä sitä on käyttänyt kissanpennut, välillä aikuiset kissat, sekä omat että hoitokissat. Kaikki ovat tykänneet hirveästi. Kiipeilypuu on kestänyt hyvin käytössä. Verhoilu on joissakin kohdissa alkanut kulua ja rispaantua, mutta se ei menoa haittaa. Roikkuvat lelut ovat lähteneet jo aikoja sitten irti. On pysynyt tukevana ilman tarvetta kiinnittää sitä seinään.”

”Meillä teline on ikkunan edessä, josta kissat pääsevät katselemaan pihalle. Siinä ne viihtyvät kaiket päivät. Hyvä hinta-laatusuhde.”

”Tämä puu on ihana, koska siinä on paljon tilaa ja eri korkeuksilla olevia tasoja, joten monta kissaa voi käyttää sitä yhtä aikaa. Sen voi sijoittaa minne tahansa, ja vaikka se onkin suuri, se ei vie liikaa tilaa. Todella kaunis ja laadukas, mutta sen hinta on kohtuullinen. Minulla on ennenkin ollut L&B:n tuotteita ja olen todennut ne laadukkaiksi.”

”Meillä on maine coon ja iso leikattu kollikissa. Meidän piti kiinnittää teline seinään, jotta se ei heilu, kun kissat hyppäävät sille. Ei se meinannut kaatua, mutta toinen kissa vähän säikähti, kun toinen hyppäsi telineeseen.”

”On kestänyt käyttöä, vaikka kankaasta lähteekin haituvia, jos kissat innostuvat oikein tosissaan. Olemme olleet tyytyväisiä. Aika isohan se on, mutta sellaista me halusimmekin.”