Paras imuri lemmikkitalouteen

Kun perheeseen kuuluu lemmikkejä, jokapäiväinen siivous muuttuu väistämättä haasteellisemmaksi. Olipa kyseessä sitten kissa, koira tai jokin muu eläin, karvat, liat ja pöly ovat osa arkea. Niiden hallinnassa imuri voi tehdä ihmeitä. Tämä artikkeli käsittelee, miten valita paras imuri lemmikkiperheeseen.

Lemmikkien tuoma ilo on mittaamaton, mutta niin on myös karvojen määrä kotona. Tehokas imuri on tässä tilanteessa elintärkeä apuväline. Hyvä imuri säästää aikaa ja vaivaa, sillä se tehostaa siivousta ja vähentää tarvetta jatkuvalle puhdistukselle. Valitsemalla oikeanlaisen imurin, voit vähentää pölyä ja lian kertymistä, mikä edistää kotisi viihtyvyyttä ja hygieniaa. Se auttaa pitämään myös allergeenien määrän kurissa, mistä on erityisen paljon hyötyä, jos perheessä on allergisia ihmisiä.

Meidän valintamme:

Paras varsi-imuri lemmikkitalouteen

Dyson V15 Detect Plus

Ominaisuudet:

 • mukana suulake, joka poistaa eläinten karvat tehokkaasti
 • Sopii erityisen hyvin eläintalouksiin
 • HEPA-suodatin poistaa allergeenit
 • Erittäin voimakas imuteho
 • Mukauttaa imutehoa automaattisesti
 • Helppo tyhjätä
 • Akunkesto jopa 60 min
 • Paljastaa näkymättömänkin pölyn

Dyson V15 Detect Plus on erittäin edistyksellinen langaton pölynimuri, joka on suunniteltu tarjoamaan tehokasta ja perusteellista puhdistusta. Sen ainutlaatuinen ominaisuus on sen kyky havaita ja analysoida mikroskooppisen pieniä pölyhiukkasia käyttäen integroitua laservaloa ja akustista anturiteknologiaa. Tämä mahdollistaa käyttäjän nähdä ja puhdistaa pölyn, joka ei ole paljaalla silmällä nähtävissä.

V15 Detect Plus sisältää Dysonin kehittyneen Hyperdymium™-moottorin, joka tuottaa erittäin voimakkaan imutehon. Lisäksi sen suodatinjärjestelmä pystyy vangitsemaan 99,99 % mikroskooppisista hiukkasista, mukaan lukien allergeenit ja bakteerit, jotta kotiympäristö pysyy puhtaampana. Imurissa on myös erilaisia suulakkeita ja harjoja eri pintojen puhdistamiseen, minkä ansiosta se soveltuu loistavasti myös eläintalouksiin.

Paras perinteinen imuri lemmikkitalouteen

Miele Blizzard CX1 Cat & Dog

Ominaisuudet:

 • Todella hyvä imuteho
 • Turbosuulake, joka poistaa karvan ja nukan
 • HEPA-suodatin poistaa allergeeneja
 • Estää pölyn leviämisen huoneeseen
 • Monipuoliset suuttimet ja harjat
 • Äänenvaimennusjärjestelmän ansiosta hiljainen

Miele Blizzard CX1 Cat & Dog on tehokas ja innovatiivinen pölynimuri, joka on suunniteltu erityisesti lemmikkikotien tarpeisiin. Se on osa Miele Blizzard CX1 -pölynimurisarjaa, joka tunnetaan korkeasta laadustaan ja suorituskyvystään.

Tämän mallin erityispiirre on sen kyky poistaa tehokkaasti lemmikkien karvat ja hilse kotiympäristöstä. Pölynimuri hyödyntää Miele Vortex-teknologiaa, joka tuottaa erittäin korkean imutehon, varmistaen, että sekä isot että pienet roskat ja karvat imetään tehokkaasti. Lisäksi siinä on HEPA-luokan ilmansuodatusjärjestelmä, joka takaa, että imuroitu ilma on mahdollisimman puhdasta, mikä on erityisen tärkeää allergioista kärsiville.

Miele Blizzard CX1 Cat & Dog on myös varustettu useilla suuttimilla ja harjoilla, jotka on suunniteltu erityisesti lemmikkien karvojen ja likaantumisen poistamiseen. Tähän kuuluu turboharja, joka on tehokas väline karvojen poistamiseen matoista ja tekstiileistä.

Paras robotti-imuri lemmikkitalouteen

Roborock S8+

Ominaisuudet:

 • Voimakas imuteho poistaa karvoja tehokkaasti
 • Automaattinen tyhjennysasema
 • Puhdistaa hyvin myös matot
 • Hepa-suodatin poistaa allergeenija
 • Tilava pölysäiliö ja hyvä akunkesto mahdollistavat myös suurten alueiden siivouksen

Roborock S8+ on älykäs robotti-imuri, joka edustaa modernia kodinpuhdistusteknologiaa. Tämä laite yhdistää voimakkaan imutehon ja tarkan navigoinnin, mikä tekee siitä ihanteellisen vaihtoehdon monenlaisille lattiatyypeille. Roborock S8+ on varustettu kehittyneellä lasernavigointijärjestelmällä, joka mahdollistaa tarkan karttojen luonnin ja esteiden välttämisen. Se myös sopeutuu tehokkaasti lemmikkien läsnäoloon muuttuvissa ympäristöissä.

Yksi tämän mallin erottuvista ominaisuuksista on sen automaattinen tyhjennysasema. Lisäksi Roborock S8+ on varustettu monipuolisilla harjoilla ja suuttimilla, jotka puhdistavat tehokkaasti niin matot kuin kovat lattiat.

Roborock S8+:aa voi hallita älypuhelimen kautta hyödyntäen sovelluksen tarjoamia toimintoja kuten aikataulutusta, tarkkaa alueiden valintaa ja puhdistustilojen säätöä. Tämä tekee siitä erittäin käyttäjäystävällisen ja mukautettavan erilaisiin kodinpuhdistustarpeisiin.

Paras edullinen perinteinen imuri

OBH Nordica Silence Force Animal

Ominaisuudet:

 • Turboharjassuulake suunniteltu poistamaan eläinten karvoja tehokkaasti
 • Hiljainen – vain 67 desibeliä
 • kaikkiin suuntiin kääntyvät pyörät helpottavat liikkumista
 • Tehokas imukyky
 • Hygieeniset pölypussit

OBH Nordica Silence Force Animal pölynimuri on tehokas ja hiljainen laite, joka on erityisen sopiva lemmikkieläinten omistajille. Sen äänitaso on vain 64 desibeliä, mikä tekee siitä erittäin hiljaisen käytössä. Pölynimurissa on itsesulkeutuvat pölypussit, jotka suodattavat 99,99 % pölystä ja pitävät sen sisällään. Laite on varustettu turboharjasuulakkeella, joka poistaa lemmikkieläinten karvat tehokkaasti.

Tässä mallissa on myös monisuuntaiset pyörät, jotka helpottavat liikkumista eri pinnoilla. Pölynimurilla on pitkä toimintasäde (11 m), mikä helpottaa laajempien alueiden puhdistamista. Vakiovarusteisiin kuuluvat myös erilaiset suulakkeet, kuten lattia- ja mattosuulake sekä rako-, huonekalu- ja parkettisuulakkeet.

Paras kevyt varsi-imuri

Bosch 2in1 ProAnimal Serie 8 Gen 2

Ominaisuudet:

 • Voi käyttää sekä rikkaimurina että varsi-imurina
 • ProAnimal-suulake poistaa karvat tehokkaasti
 • Yhdellä latauksella käyttöaika jopa 65 min
 • Vaihdettava akku pidentää käyttöaikaa
 • Helppo säilyttää ja puhdistaa

Bosch 2in1 ProAnimal Serie 8 Gen 2 on akkukäyttöinen imuri, joka on suunniteltu erityisesti lemmikinomistajille. Se on osa Boschin ProAnimal-tuotesarjaa, joka on kehitetty tehostamaan lemmikkieläinten karvojen puhdistusta kodista.

ProAnimal-imuri on varustettu Boschin tunnetulla litiumioni-teknologialla, joka takaa korkean suorituskyvyn ja pitkän käyttöiän. Imurin akku kestää yhdellä latauksella jopa 65 minuuttia, ja sen lataaminen kestää noin 4 tuntia. Imuriin sisältyy useita suuttimia, kuten 2-in-1 huonekaluharja, sohvasuutin, rakosuutin, XXL-sohvasuutin ja mini-eläinkarvasuutin, jotka tekevät siitä monipuolisen ja tehokkaan työkalun erityisesti eläinkarvojen puhdistamiseen.

Tärkeät ominaisuudet lemmikkitalouden imurissa

Parhaassa imurissa yhdistyvät voimakas imuteho, erinomainen suodatinjärjestelmä ja lemmikkikarvoille suunnitellut suuttimet. HEPA-suodattimet ovat erityisen suositeltavia, sillä ne vangitsevat pienimmätkin allergeenit. Langattomat imurit tarjoavat lisäksi liikkuvuutta ja helppokäyttöisyyttä. Lemmikkien hyvinvoinnin kannalta on myös tärkeää, että imuri ei pitäisi kovaa meteliä.

Imurin helppo huollettavuus ja kestävyys ovat keskeisiä seikkoja lemmikkiperheessä. Jatkuva karvojen ja lian imurointi vaatii laitteelta paljon, joten helppo puhdistettavuus on merkittävä tekijä. Myös imurin paino ja muotoilu voivat vaikuttaa käyttömukavuuteen, erityisesti suurissa tiloissa tai useamman kerroksen kodeissa.

Tavallinen imuri, varsi-imuri vai robotti-imuri?

Lemmikkiperheen imurin valintaan vaikuttaa moni seikka, ja jokaisella imurityypillä on omat vahvuutensa ja heikkoutensa. Täytyy siis miettiä, mikä imurimalli sopii parhaiten omaan kotiin ja elämäntyyliin.

Perinteinen pölynimuri on hyvä ja tehokas vaihtoehto perusteelliseen siivoukseen, sillä niissä on usein hyvä imuteho. Pakkauksessa tulee usein myös mukana erilaisia lisäosia ja suuttimia, joiden avulla karvat ja liat on helppo imuroida pois erilaisilta pinnoilta. Perinteinen imuri voi kuitenkin olla raskas ja hankalampi käsitellä. Erityisesti tämä korostuu portaiden ja kynnysten kohdalla.

Varsi-imuri on kevyempi ja nopeampi käyttää sekä perusteelliseen siivoukseen että pikasiivouksiin. Niitä on helpompi kuljettaa ympäri taloa, kun johto ei rajoita liikuttamista. Niiden teho ei kuitenkaan välttämättä ole samaa luokkaa kuin perinteisellä imurilla, erityisesti halvempien mallien kohdalla. Myös akunkesto voi rajoittaa niiden käyttöä.

Robotti-imurit puolestaan tarjoavat helppoutta ja mukavuutta, sillä ne siivoavat itsekseen. Ne voi ohjelmoida imuroimaan juuri niin usein kuin itse haluat. Ne ovat usein myös hiljaisempia kuin perinteiset imurit, mikä on ehdoton plussa lemmikkitaloudessa. Niiden teho ei kuitenkaan välttämättä riitä poistamaan kaikkia karvoja ja hinnaltaan ne ovat usein kalliimpia kuin tavalliset imurit.

Mitä asioita tulee ottaa huomioon, kun valitsee imuria?

Kun valitsette pölynimuria, on tärkeää ottaa huomioon seuraavat seikat:

 • Imuteho: Imurin imutehon tulee olla riittävä tarpeisiinne. Suurempi imuteho on yleensä parempi, mutta se voi myös tarkoittaa suurempaa sähkönkulutusta.
 • Suodatinjärjestelmä: HEPA-suodattimet ovat hyviä, jos perheessä on allergikoita. Ne pystyvät poistamaan pienet hiukkaset ja allergeenit ilmasta.
 • Äänitaso: Osassa imureita on panostettu siihen, että ne eivät pidä kovaa meteliä. Jotkin eläimet pelkäävät imurin ääntä, joten hiljainen imuri on tällöin parempi vaihtoehto.
 • Paino ja koko: Kevyempi ja kompaktimpi imuri on helpompi käsitellä ja säilyttää, erityisesti jos teillä on paljon portaita tai rajallinen säilytystila. Pienellä imurilla tulee todennäköisemmin myös imuroitua useammin esimerkiksi eläimen karvat pois matolta.
 • Lisävarusteet ja suuttimet: Varmista, että imuriin kuuluu tai siihen on saatavilla sopivia suuttimia eri pintojen, kuten mattojen, kovien lattioiden tai huonekalujen puhdistamiseen.
 • Pussillinen vs. pussiton: Pussittomissa imureissa ei ole vaihdettavia pölypusseja, mikä voi säästää rahaa ja vaivaa, mutta tyhjentäminen voi olla sotkuisempaa.
 • Langaton vs. johdollinen: Langattomat imurit tarjoavat suuremman liikkumavapauden, mutta niiden akunkesto ja teho voivat rajoittaa niiden käyttöä.
 • Ergonomia ja käyttömukavuus: Kokeilkaa imuria, jos mahdollista, varmistaaksenne, että se on mukava ja helppo käyttää.

Minkälainen imuri poistaa parhaiten karvoja?

Imurin valinnassa karvojen poistamiseen on muutamia avaintekijöitä, jotka kannattaa ottaa huomioon:

 • Voimakas imuteho: Etsi imuria, jolla on voimakas imuteho. Tämä auttaa imemään karvat tehokkaasti erilaisilta pinnoilta.
 • Harjasuulake: Imurit, joissa on motorisoitu harjasuulake tai turboharja, ovat erityisen tehokkaita karvojen ja nukan poistossa matoista ja verhoilusta. Nämä suulakkeet kykenevät nostamaan karvat pinnasta, jolloin imuri voi imuroida ne helpommin.
 • HEPA-suodatin: Jos taloudessasi on lemmikkejä, HEPA-suodatin on hyvä ominaisuus, sillä se voi vangita pienet hiukkaset, kuten allergeenit, jotka lemmikkien karvat voivat levittää.
 • Erikoissuuttimet lemmikin karvoille: Joihinkin imureihin on saatavilla erikoissuuttimia, jotka on suunniteltu lemmikkien karvojen poistoon huonekaluista ja ahtaista paikoista.

Jos sinulla on lemmikkejä, joista lähtee erityisen paljon karvaa, kannattaa valita imuri, joka on helppo tyhjentää ja puhdistaa. Lemmikkien karvat voivat tukkia imurin, joten malli, joka on helppo avata ja puhdistaa, säästää aikaa ja vaivaa.

Miten eläinten karvoja voi poistaa huonekaluista ja matoista?

Eläinten karvojen poistaminen huonekaluista ja matoista voi olla haastavaa, mutta onneksi siihen on olemassa muutamia menetelmiä, joita kannattaa kokeilla.

 • Kumiharja tai kumisukka: Nämä työkalut toimivat hyvin, sillä karvat tarttuvat kumiin. Harjaa tai sukkaa voi käyttää mattojen ja huonekalujen pinnalla kerätäksesi karvat.
 • Nukkarulla tai teippi: Nukkarullalla tai leveällä teipillä voit nopeasti poimia irtokarvat tekstiilipinnoilta. Tämä on erityisen tehokasta pienillä alueilla tai vaatteissa.
 • Kostea kangas tai sieni: Kangaspintojen pyyhkiminen perinteisesti kostealla kankaalla tai sienellä voi helpottaa karvojen poistamista, sillä vesi tekee karvoista raskaampia, jolloin ne on helpompi kerätä.
 • Imuri: Säännöllinen imurointi on tehokkain ja helpoin tapa pitkällä aikavälillä.
 • Kangashoitoaineet ja suihkeet: Markkinoilla on saatavilla erityisiä tuotteita, jotka vähentävät karvojen tarttumista kankaisiin, mikä helpottaa niiden poistamista.
 • Käsineet: Kertakäyttökäsineet tai erityiset lemmikkieläinten karvojen poistoon tarkoitetut kumikäsineet voivat myös olla toimiva ratkaisu. Hiero pintaa käsineellä, ja karvat kerääntyvät käsineeseen.