Kissan juoma-automaatti Petsafe Butterfly: arvostelu ja kokemuksia

Olet ehkä huomannut, että monet kissat nauttivat virtaavan veden juomisesta. Petsafe Butterfly -kissan juoma-automaatti on innovatiivinen tapa kannustaa kissaa juomaan enemmän ja säännöllisesti, sillä riittävä juominen on tärkeää kissan terveydelle ja erityisesti munuaisten hyvinvoinnille.

Ominaisuudet

  • värivaihtoehdot: turkoosi
  • mitat: pituus 21 x leveys 26 x korkeus 14 cm
  • 1,5 litran vesisäiliö
  • materiaali: muovi
  • konepestävät kupit
  • juomapaikkoja eri korkeuksilla
  • leveä juoma-astia, jolloin kissan viikset eivät osu reunoihin
  • vaahtosuodatin ja aktiivihiilisuodatin takaavat veden puhtauden

Petsafe Butterfly on hauskan näköinen kissan vesiautomaatti, jonka keskellä on perhonen, josta vesi virtaa putouksena alas. Tämä pitää veden jatkuvassa virtauksessa ja kulkiessaan suodattimien läpi vesi myös puhdistuu samalla. Perhosen kanssa voi valita neljästä eri virtausnopeudesta. Perhos-osan saa halutessaan myös pois, jolloin jäljelle jää hiljainen kuplinta. Juoma-astian tilavuus on 1,5 litraa, joten sitä ei tarvitse olla jatkuvasti täyttämässä.

Juoma-automaatin muoviosat voi pestä astianpesukoneen ylähyllyllä tai käsin miedolla pesuaineella. Suodattimet on helppo huuhdella ja vaihtaa tarvittaessa, ja niitä myydään erikseen. Suodattimien vaihtoväli riippuu veden laadusta ja kissojen määrästä, mutta puhdistus kannattaa tehdä vähintään kerran viikossa.

Monet kissat tykkäävät juoda virtaavaa vettä ja tämä juoma-automaatti antaa siihen hyvän mahdollisuuden. Samalla kissat saavat myös ajanvietettä, kun ne voivat seurata veden virtausta.

Miinuspuolia tässä laiteessa on meidän mielestämme kaksi. Ensimmäinen on pumpun ääni. Ei ehkä kannata sijoittaa tätä automaattia liian lähelle oleskelutiloja tai makuuhuonetta, sillä tasainen surina saattaa häiritä. Toinen miinuspuoli liittyy puhdistamiseen. Jos vettä haluaa lisätä tai vaihtaa, kansi pitää joka kerta avata, mikä on yllättävän hankalaa ja vesi läikkyy helposti yli.

Näistä puutteista huolimatta olemme sitä mieltä, että tämä on oikein hyvä vaihtoehto juoma-automaatiksi. Se on sopivan iso, mahdollistaa juomisen monelta korkeudelta ja antaa kissalle ajanvietettä.

Kokemuksia

”Ihanan iloisen näköinen ja riittävän iso vesisäiliö. Juomavesi pysyy ihanan kylmänä ja raikkaana. Ennen kaikkea kissat tykkäävät. Yksi kissoista on tosi nirso, mutta nyt sekin on innostunut juomaan. Tämä toimii samalla ikään kuin ajanvietteenä. Todella tyytyväinen tähän.”

”Helppo koota. Puhdistaminen ja veden lisääminen on vähän hankalaa, koska kansi on vaikea avata ja vesi läikkyy helposti kantta avatessa. Siksi vettä tulee lisättyä ehkä vähän turhan harvoin. Muuten oikein hyvä värkki.”

”Suurin miinus on ääni, joka pumpusta tulee. Siksi en pidä sitä jatkuvasti päällä. Jos kyse olisi pelkästä veden solinasta, se ei haittaisi, mutta pumpun sähköinen ääni kuuluu selvästi, mikä on välillä todella raivostuttavaa.”

”Voin suositella. Kissa nauttii vesiputouksesta juomisesta. Aikaisemmin se tuli aina juomaan lavuaarista, mutta nyt sille riittää tämä juoma-astia. Kaipaisin vesisäiliön kylkeen jonkinlaista ikkunaa, josta näkisi veden määrän, jotta kantta ei tarvitsisi aina avata.”

”Plussaa on mukava muotoilu. Veden virtaus on mielestäni sopiva. Laite näyttää hyvältä ja suodattimet tuntuvat tehokkailta. Tuntuu siltä, että ne puhdistavat veden paremmin kuin monet muut vesikulhot tekevät. Suosittelen tätä kulhoa, mutta vain jos sinulla ei ole ongelmia pumpun äänen kanssa ja olet valmis näkemään hieman vaivaa kulhoa täytettäessä.”

”Kissat tykkäävät erityisesti juoda noroista, joita putoaa perhosesta. Kiva, että tästä mahtuu juomaan moni kissa yhtä aikaa, sillä meillä toinen kissa innostuu juoman aina, kun toinenkin juo. Nyt ne mahtuvat saman astian äärelle. Vesisäiliö voisi mielestäni olla vielä isompikin.”

”Minua pumpun ääni ei ole häirinnyt, vaan koen sen lähes rauhoittavana surinana. Ymmärrän kyllä, että toisia se voi häiritä. Kissoja tuo ääni ei kuitenkaan tunnu häiritsevän. Meillä yksi kissoista on tarkka siinä, että viikset eivät saa ottaa kulhon reunoihin. Tässä ei ole sitä ongelmaa.”